STIRI IT: DOCTOR WHO – 50 de ani de la aparitia celebrului serial sarbatoriti de GOOGLE cu un DOODLE


DOCTOR WHO - 50 de ani de la aparitia celebrului serial sarbatoriti de GOOGLE cu un DOODLE

DOCTOR WHO – 50 de ani de la aparitia celebrului serial sarbatoriti de GOOGLE cu un DOODLE

Google sarbatoreste vineri si sambata 50 de ani de la aparitia serialului science fiction produs de BBC, „DOCTOR WHO”, cu un logo special.

Doctor Who este un serial science fiction produs de BBC.

Serialul descrie aventurile unui time lord (lord al timpului), care isi spune „The Doctor” si calatoreste in timp si spatiu cu nava lui, TARDIS, care este camuflata ca o cabina telefonica de politie din 1960. Impreuna cu asistentii lui, el calatoreste in timp si spatiu si salveaza lumea.

Serialul este prezent in Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume si de asemenea este o parte semnificativa a culturii populare britanice.

Este recunoscut pentru povestile pline de fantezie, efecte speciale ingenioase cu buget redus si pentru pionierat in muzica electronica (produsa original de BBC Radiophonic Workshop).

In Marea Britanie si in alte parti, programul a devenit un cult favorit de televiziune si a influentat generatii de oamenii de televiziune din Marea Britanie, multi dintre ei vizionand serialul in copilarie.

A fost recunoscut de critici si de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind in anul 2006 premiul BAFTA pentru „Cel mai bun serial de drama”.

Programul initial a fost difuzat intre anii 1963-1989. Dupa o incercare nereusita de a revigora productia cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune in 1996, programul a fost relansat cu succes in 2005, produs in-house de BBC Wales in Cardiff.

Doctor Who are de asemenea spin-off-uri, Torchwood orientat catre o audienta adulta si The Sarah Jane Adeventures orientat catre copii.

Altele sunt K-9 and Company, K-9, Doctor Who Confidential sau Totally Doctor Who.

Este pentru prima oara cand Google are acelasi Doodle 2 zile consecutiv.

logoblog

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s