STIRI: Inventia care ar putea dubla viteza la internet pentru orice utilizator


Inventia care ar putea dubla viteza la internet pentru orice utilizator

Inventia care ar putea dubla viteza la internet pentru orice utilizator

 

Una dintre cele mai importante probleme de la aparitia internetului si pana in prezent si-a gasit rezolvarea.

Kumu Networks, o companie care si-a infiintat la Stanford un startup de dezvoltare a vitezei internetului, a reusit ca pentru prima data sa dubleze viteza transmiterii datelor, folosind aceeasi unda radio atat pentru datele livrate, cat si pentru cele primite.Tehnologia denumita “full-duplex radio” reuseste sa depaseasca una dintre cele mai mari probleme de la dezvoltarea transmiterii de date folosind unde radio, si anume interferentele, scrie site-ul Technologyreview.com.

“Atunci cand un emitator transmite si primeste semnal pe unde radio, cele transmise sunt de miliarde de ori mai puternice decat cele primite. Orice incercare de a primi date la acelasi nivel este stopata de faptul ca aparatul recepteaza si propriile sale unde. Motiv pentru care, majoritatea radiourilor, inclusiv cele din smartphone-uri si Wi-Fi-urile primesc informatie pe o unda radio si emit pe o alta unda radio.”, noteza sursa citata.

Pentru a evita aceasta problema, Kumu a reusit sa contruiasca un circuit extreme de rapid care poate prezice cu exactitate cat de mare este interferenta, astfel marind nivelul semnalului, pentru a o anula. Circuitul genereaza astfel un semnal de doua ori mai puternic si mai constant, “lucru care se credea imposibil de realizat in ultimul secol’, spune Sachin Katti, profesor la Stanford si cofondator al programului.

Proiectul extreme de impresionant va fi preluat in viitorul apropiat de cativa furnizori de telefonie mobila din SUA, pentru a-l implementa clientilor sai.

logoblog

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s