Stiri: VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Castelul Bran, unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri în care poţi petrece de HALLOWEEN


Google a pregătit un Doodle interactiv pentru sărbătoarea de HALLOWEEN 2013, care are loc pe 31 octombrie.

VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Castelul Bran, unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri în care poţi petrece de HALLOWEEN

VRĂJITOAREA DE HALLOWEEN 2013. Castelul Bran, unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri în care poţi petrece de HALLOWEEN

HALLOWEEN 2013 este sărbătorit de Google printr-un Doodle interactiv, în care utilizatorii joacă rolul unei VRĂJITOARE DE HALLOWEEN, care combină diverse “ingrediente”, un os, o otravă, un craniu şi un măr, pentru a realiza o poţiune.

Fiecare dintre cele două ingrediente combinate rezultă într-un joc sau o animaţie de HALLOWEEN 2013, în care apar fantome, monştri, schelete şi altele.

HALLOWEEN 2013 – Castelul Bran, printre cele mai înfricoşătoare 10 destinaţii de HALLOWEEN

Castelul Bran, printre cele mai înfricoşătoare 10 destinaţii de HALLOWEEN

Castelul Bran, printre cele mai înfricoşătoare 10 destinaţii de HALLOWEEN

Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinaţii de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood şi Triunghiul Bermudelor, informează Reuters.

„Poate nu ai nevoie de usturoi şi ţepuşe când vizitezi Castelul Bran din Transilvania, România, dar adevărul terifiant despre groaznicul prinţ Vlad te va face cu siguranţă să te uiţi în spatele tău când vizitezi castelul”, sunt de părere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plasează castelul Bran pe locul 9.

Ei vorbesc despre reputaţia de sadic a lui Vlad Ţepeş, binecunoscută în toată lumea. „Deşi nu se credea despre el că este un vampir, inumana lui sete de sânge a fost elementul declanşator pentru romanul lui Bram Stoker „Dracula””, mai scriu autorii acestui top, care spun că acest castel poate fi vizitat pentru a simţi „mânia lui Dracula”.

Liderul topului este Hollywood, Los Angeles, care, deşi este un loc strălucitor, a fost marcat de multe tragedii. Se spune că stafiile lui Marilyn Monroe şi Montgomery Clift încă bântuie Hollywood Roosevelt Hotel, iar alte fantome „locuiesc” în Grauman’s Chinese Theatre, dar şi pe semnul „Hollywood” care veghează cartierul cinematografiei. Există, de asemenea, un tur al celor mai celebre cazuri de crimă, fiind amintite, printre altele, Sharon Tate şi Janis Joplin.

În acelaşi top au mai fost incluse, în ordine, Salem, Massachusetts (procesul vrăjitoarelor din 1692), New Orleans, Louisiana (Mardi Gras, voodoo şi vampiri), Sleepy Hollow, New York (legenda călăreţului fără cap), Edinburgh, Scoţia (atacuri militare sângeroase, torturi şi execuţii), Praga, Cehia (fantome răutăcioase, un golem care ar proteja cartierul evreiesc, Castelul din Praga), Triunghiul Bermudelor (cele mai misterioase dispariţii – peste 50 de nave şi 20 de avioane), Paris, Franţa (catacombele, cimitirul Père Lachaise etc.).
Ultima poziţie a topului este ocupată de Moscova, Rusia, marcată de legende sumbre şi spirite vechi de sute de ani, cu o reţea de catacombe care include o cameră de tortură şi un pod care a fost locul unei sinucideri în masă.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor cu felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanternă, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

mihaimarian1988-wordpress-com

mihaimarian1988-wordpress-com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s