Stiri: Cei care intra pe Facebook sunt dornici sa obtina aprecierea celor din jur


Cei care intra pe Facebook sunt dornici sa obtina aprecierea celor din jur

Cei care intra pe Facebook sunt dornici sa obtina aprecierea celor din jur

Cei care utilizeaza des reteaua de socializare sunt mai dornici de apreciere, decat cei care isi petrec mai putin timp, spune un studiu

La acesta concluzie au ajuns cercetatori ai Universitatii Freie din Germania, in urma unui experiment efectuat pe un grup de 31 de persoane. Activitatea centrilor creierului care sunt responsabili de senzatia de recompensa si paginile de Facebook a subiectilor cercetarii au fost examinate, potrivit stirileprotv.ro.

“Ca fiinte umane, noi am evoluat avand sentimentul grijii fata de reputatie. In ziua de astazi, o cale de a avea grija de reputatia noastra este prin intermediul retelelor sociale asemeni Facebook”, a afirmatDr. Dar Meshi, din cadrul Universitatii Freie.

Facebook a fost ales pentru acesta cercetare, deoarece interactiunile din cadrul acestei retele sociale au loc in vazul prietenilor utilizatorilor si a publicului, fapt ce poate afecta reputatia.

Participantii au fost rugati sa completeze un chestionar legat de numarul de prieteni si de timpul petrecut pe Facebook. De asemenea, acestia au participat la un interviu video, in care li s-a zis daca oamenii ii apreciaza sau nu.

Acest experiment le-a permis oamenilor de stiinta sa inregistreze activitatea centrilor recompensei din creier, nucleus accumbens.

“Studiul nostru a aratat faptul ca o apreciere mai mare din partea societatii declanseaza partea stanga a nucleus accumbus, lucru care influenteaza necesitatea utilizarii retelei Facebook”, a mai adaugat Dar Meshi.

mihaimarian1988.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s