Stiri: ELLA FITZGERALD, omagiată de Google printr-un Doodle. ELLA FITZGERALD, prima doamnă a cântecului. VIDEO


ELLA FITZGERALD, omagiată de Google printr-un Doodle. ELLA FITZGERALD, prima doamnă a cântecului.

ELLA FITZGERALD, omagiată de Google printr-un Doodle. ELLA FITZGERALD, prima doamnă a cântecului.

 

ELLA FITZGERALD, cunoscuta cântăreaţă de jazz americană, este omagiată de Google printr-un Doodle, la 96 de ani de la naştere. ELLA FITZGERALD, supranumită „Prima doamnă a cântecului”, a rămas în memoria publicului prin registrul său vocal excepţional, ELLA FITZGERALD fiind capabilă să atingă trei octave, dar şi prin capacitatea de a improviza.

ELLA FITZGERALD, născută pe 25 aprilie 1917 în Virginia, a primit de-a lungul carierei de 13 ori premiul Grammy şi a colaborat cu artişti precum Louis Armstrong, Duke Ellington sau Count Basie. Printre hiturile interpretate de ELLA FITZGERALD se numără „If you can’t sing it, you’ll have to swing it”, „Take the A train”, „Cry me a river” sau „Are you here to stay”.

ELLA FITZGERALD a fost nevoită să-şi întrerupă cariera timp de mai mulţi ani, după ce în 1966 a suferit o dezlipire de retină. În anii ’70, ELLA FITZGERALD a revenit şi a înregistrat mai multe albume care au readus-o în atenţia publicului.

ELLA FITZGERALD se îmbolnăveşte de diabet, iar în 1993 face complicaţii cardio-vasculare, fiind nevoită să-şi întrerupă cariera. În acelaşi an, din cauza unor complicaţii cardio-vasculare şi a unor obstrucţii arteriale, ELLEI FITZGERALD i se amputează ambele gambe. ELLA FITZGERALD a murit pe 15 iunie 1996, în California.

Google Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD o prezintă pe celebra interpretă în mijlocul unei scene, zâmbind în timp ce interpretează una dintre melodiile sale.

mihaimarian1988.wordpress.com

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s