Stiri: Consilierul prezidenţial, Iulian Chifu, şi-a schimbat temporar numele, aderând la ”mişcarea pro-Schengen” de pe Facebook


Consilierul prezidenţial, Iulian Chifu, şi-a schimbat temporar numele, aderând la ”mişcarea pro-Schengen” de pe Facebook

Consilierul prezidenţial, Iulian Chifu, şi-a schimbat temporar numele, aderând la ”mişcarea pro-Schengen” de pe Facebook

 

Scandalul pe tema aderării României în spaţiul Schengen s-a mutat pe Facebook, unde peste 100 de utilizatori şi-au adăugat cuvântul „Schengen” în dreptul numelui. Printre ei se află şi consilierul prezidenţial, Iulian Chifu. Iniţiativa îi aparţine Angelei Tocilă, un blogger din Oradea.

„Eu am avut iniţiativa, fără niciun motiv. După primele 5 minute primisem like-uri, dar nimeni nu-şi schimbase numele în afară de mine, probabil de teama de a nu cădea în ridicol. Apoi s-au urnit, se pare că simplitatea are trecere. N-am gândit-o, a fost o idee de moment. Până acum şi-au schimbat numele peste 100 de utilizatori, dar după cum văd, ritmul e în creştere”, a spus Angela „Schengen” Tocilă

Schengen

Schengen

 

Întrebată care este motivul pentru care a iniţiat această mişcare, orădeanca spune că „este nevoie de un semnal de alamă pentru România”.

„Este o variantă de implicare, chiar dacă e una simbolică. Nu mi-am propus nimic, a fost o idee şi atât, care s-a dovedit a fi buna. Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că eu cred că suntem pe o pantă pe care alunecăm uşor la vale. Mă tem de ce-i mai rău, mă tem că vom zbura şi din UE. Acesta pare sa fie trendul”, crede Tocilă.

Orădeanca a postat pe contul ei de Facebook, în urmă cu câteva ore, un mesaj prin care îi îndemna pe utilizatori să-şi schimbe numele, de la setările contului, în Schengen.

La scurt timp, postarea a strâns peste 60 de aprecieri şi peste 50 de comentarii. Printre persoanele care şi-au schimbat numele se numără şi consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

Chifu

Chifu

Aderarea României la Schengen a iscat un adevărat scandal, cel puţin în ultima perioadă. După lungi discuţii între liderii europeni pe această temă şi după mai multe amânări, ministrul de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, a anunţat că ţara sa se va opune aderării României la Schengen. Prima reacţie a fost chiar a ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a declarat, la un post de televiziune, că „România nu mai e interesată de acest lucru”, afirmaţie susţinută şi de Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta.

mihaimarian1988.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s