Stiri: YouTube in razboi cu Rusia


YouTube in razboi cu Rusia

YouTube in razboi cu Rusia

In aceasta saptamana, portalul de video sharing, YouTube, a intentat un proces impotriva unei legi din Rusia, care permite filtrelor guvernamentale sa blocheze site-uri fara aprobare judecatoreasca, daca le considera nepotrivite pentru copii.

Cererea YouTube a venit dupa ce rusii au blocat un material video, numit “Lectie video despre cum sa va taiati venele” (Video Lesson on how to cut your veins), in care o tanara ne arata cum sa-ti tai venele de Halloween, scrie The Bric Post.

Este doar un tutorial despre cum sa te machiezi de Halloween pentru a fi cat mai autentic, insa rusii au considerat ca nu-i decat o instigare la suicid.

Rusia a adoptata o lege, in luna noiembrie a anului trecut, cu scopul de a-i apara pe copii de site-urile care contin imagini in care sunt infatisate violenta asupra copiilor, consumul de narcotice sau suicidul.

Legea si-a gasit repede contestatari, care au spus ca aceste reguli se pot folosi in scop politic. In total, 22 de videoclipuri de pe YouTube au fost blocate de cand a intrat legea in vigoare.

mihaimarian

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s