Stiri: Cum devii anonim pe Internet. Mii de ochi sunt acum pe tine


Cum devii anonim pe Internet. Mii de ochi sunt acum pe tine

Cum devii anonim pe Internet. Mii de ochi sunt acum pe tine

Browserele securizate si aplicatiile care aduna date despre trakerele site-urilor vizitate, instrumente folositoare pentru siguranta utilizatorilor de internet.

Este bine stiut ca principiile de functionare ale traker-elor si cookie-urilor ajuta atat furnizorii de servicii de publicitate cat si pe criminalii informatici, fiecare „urma” pe care o lasam in urma noastra pe paginile vizitate fiind informatii pretioase care ne pot dauna. Nici functia „Do-Not-Track” a unor browsere nu ne ajuta prea mult avand in vedere ca avem siguranta ca serviciul de urmarire a traficului alege sa accepte sau sa ignore solicitarea acestei functii.

Urmarirea poate fi evitata prin folosirea TOR, o retea care ne permite sa navigam anonim pe internet fara sa fim agasati de reclame personalizate. Punctul slab al acestei retele este vulnerabilitatea in fata hackerilor care pot directiona traficul prin acelasi server pe care il folosim, fapt ce ne poate face partasi la diverse ilegalitati.

O scapare ar fi adaugarea peste TOR a unei conexiuni virtuale privata (VPN), o masura costisitoare, insa.

Capcanele utilizarii retelei TOR pot fi evitate prin folosirea SafePay, un browser securizat, integrat in Bitdefender 2013, care ofera protectie maxima la efectuarea tranzactiilor online.

De asemenea, aplicatia Bitefender Traffic Light ii ajuta pe utilizatorii care doresc sa stie ce trackere se afla pe site-urile pe care le viziteaza, informatiile fiind foarte folositoare pentru o imagine de ansamblu asupra datelor colectate cu sau fara voia lor.

mihaimarian

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s