Stiri: Facebook trebuie să împartă 20 de milioane de dolari cu utilizatorii. Cine sunt cei care se califică să primească banii


Facebook trebuie să împartă 20 de milioane de dolari cu utilizatorii. Cine sunt cei care se califică să primească banii

Facebook trebuie să împartă 20 de milioane de dolari cu utilizatorii. Cine sunt cei care se califică să primească banii

 

Luna trecută, Facebook a decis să cadă la un acord într-un proces colectiv, oferind 20 de milioane de dolari pentru a-i despăgubi pe utilizatorii ale căror preferinţe exprimate pe reţeaua de socializare au fost folosite pentru link-urile sponsorizate, fără a li se fi cerut permisiunea.

Instanţa de judecată a acceptat de principiu soluţia, iar Facebook a început să-i contacteze prin e-mail pe utilizatorii afectaţi, notează portalul Buzzfeed.

Compania trimite mesaje de înştiinţare prin care cei vizaţi, exclusiv cetăţeni americani, sunt informaţi că pot solicita primirea celor 10 dolari completând un formular.

Presa americană notează însă că este posibil ca utilizatorii să nu-şi primească banii, în situaţia în care suma nu va fi suficientă pentru a-i plăti pe cei vizaţi. În Statele Unite există 150 de milioane de utilizatori de Facebook, iar suma pe care compania o va plăti este de numai 20 de milioane de dolari.

„Dacă numărul solicitărilor va face ca plata către utilizatorii care au completat formularul la timp să nu mai fie fezabilă din punct de vedere economic, banii vor ajunge la organizaţiile non-profit specificate în acordul judecătoresc”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s