Internet: Cum afli dacă cineva se ascunde de tine pe Facebook


Ai atât de mulți prieteni în lista de Facebook, încât nu poți urmări activitatea tuturor. Dar ce faci când observi că o anumită persoană nu mai face parte din lista ta de prieteni? Ți-a dat doar unfriend sau … block? Citește mai jos care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți putea da seama ce s-a întâmplat.

Cum afli dacă cineva se ascunde de tine pe Facebook

Cum afli dacă cineva se ascunde de tine pe Facebook

 

Nu mai găsești un prieten/ă pe Facebook. Deloc. Și nu știi ce s-a întâmplat. Cel mai important, nu apela la applicațiile sau site-urile care susțin că îți pot arăta cine te-a blocat. Ele vor doar să obțină acces la informațiile tale personale.

Ei bine, s-ar putea ca prietenul/prietena să-ți fi dat block. Sau contul lui/ei să fie suspendat pentru că a încălcat regulile Facebook sau pur și simplu și-a șters contul.

Ca să-ți dai seama dacă ai fost sau nu blocat, caută cel mai recent mesaj pe care ți l-a trimis persoana respectivă și începe o conversație. Dacă persoana respectivă îți răspunde, atunci nu ai fost blocat/ă. De ce? Pentru că atunci când un utilizator Facebook folosește opțiunea Block, atunci nu mai primește nici un mesaj de la persoana pe care a blocat-o. Dacă nu răspunde, atunci e clar: ai fost blocat/ă. Dar, pentru mai multă siguranță, continuă să investighezi.

Ce faci mai departe

Pentru a vedea dacă ai fost sau nu blocat/ă, caută persoana respectivă în bara de căutare când ești logat/ă. Dacă găsești persoana respectivă, relaxează-te, nu ai fost blocat/ă. Când cineva folosește opțiunea block, nu ai posibilitatea să o găsești pe Facebook. Ar mai fi un motiv pentru care nu poți să dai de el/ea: și-a schimbat setările de condidențialitate. Dar nu trebuie să te oprești aici.

Caută persoana respectivă pe Google atunci când nu ești logat pe Facebook. Dacă reușești să dai de persoana respectivă atunci când nu ești logat, înseamnă că … ești blocat/ă.

Treci mai departe. Ieși din contul de Facebook și caută persoana pe Google. Dacă Google a găsit-o, dă click pe link. Apoi, într-o fereastră separată intră pe Facebook. Întoarcete la linkul pe care l-a generat Google și dă click. Este diferit? Îți arată altceva decât ai văzut înainte? Îți spune că profilul nu există? Dacă e așa, atunci ai fost blocat/ă.

Dacă nu găsești persoana respectivă în Google, nu te panica. Se poate să-și fi ajustat setările în așa fel încât motoarele de căutare să n-o găsească sau pur și simplu profilul nu a fost încă indexat de Google.

Mai poți să întrebi prietenii comuni dacă persoana respectivă e activă pe Facebook. Dacă răspunsul este pozitiv, atunci știi deja de ce nu o mai găsești.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s