Stiri: Mark Zuckerberg a prezentat noul Graph Search, cel mai avansat motor de cautare intern


Mark Zuckerberg a prezentat noul Graph Search, cel mai avansat motor de cautare intern

Mark Zuckerberg a prezentat noul Graph Search, cel mai avansat motor de cautare intern

 

Facebook a lansat Graph Search marti seara intr-o conferinta speciala in Menlo Park, California, la care a participat si Mark Zuckerberg, alaturi de cei mai importanti oameni din companie.

In fata unei sali pline de ziaristi, Facebook a prezentat cel mai performant motor de cautare intern, denumit Graph Search. Serviciul, existent si pana astazi, dar fara sa fie dus la un asemenea nivel, permite oricarui utilizator sa gaseasca persoane pe Facebook folosindu-se de cele mai mici informatii cunoscute.

Mark Zuckerberg a exemplificat in timpul conferintei de presa, cautand pe Facebook „prieteni care locuiesc in Palo Alto, California si sunt fani Game of Thrones. Pentru cei care cauta persoane despre care stiu doar primul nume si, spre exemplu, scoala unde au invatat, de acum incolo serviciul va permite sa ii gasiti, asa cum si fondatorul Facebook a aratat cautand „Oameni pe care ii cheama Chris, sunt prieteni cu Lars si au invatat la Stanford„.

In urma introducerii parametrilor de cautare, Facebook ofera apoi o lista de variante, pornind de la „prietenii cei mai apropiati”, cei cu care comunicati cel mai des pe reteaua de socializare, pana la prieteni din listele prietenilor.

Graph Search

Graph Search

 

Un alt serviciu pus la punct prin acest Graph Searchreprezinta localizarea mai usoara a restaurantelor din zona in care va aflati, rezultatele venind la pachet cu fotografii postate din acel loc de catre prietenii dumneavoastra si o lista a celor care au mai fost acolo.

Pentru Romania, singurele semne de intrebare sunt in jurul functionarii acestui serviciu la capacitate 100% in limba romana, dar si cand acesta va fi oficial adus pentru utilizatorii din tara noastra.

Pentru cei care vor sa intre pe lista de asteptare a serviciului Graph Search, pot accesa acest link.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s