Stiri: Înşelătorie cu clipuri Gangnam Style şi Facebook. Vezi cum să te fereşti


Utilizatorii de Facebook au fost avertizaţi în ultimele zile de faptul că pe internet circulă o înşelătorie care cere clienţilor să completeze pagina de verificare a reţelei de socializare.

Gangnam Style

Gangnam Style

 

Cercetătorul software Tony Hunt susţine faptul că înşelătoria porneşte prin intermediul unui link care promite a afişa o imagine comică, o parodie video a Gangnam Style, dar şi alte clipuri. Persoanele care dau click pe acel link sunt trimise de fapt către pagina faceboourk.com în loc de facebook.com.

După ce victimele îşi introduc datele de logare, acestora li se cere să îşi actualizeze securitatea contului şi să furnizeze informaţii adiţionale precum – o întrebare de securitate, un număr de telefon mobil, detaliile complete ale unui card, scrie Gmanetwork.com.

Faceboourk Login

Faceboourk Login

 

Trebuie să ştiţi însă faptul că spre deosebire de alte astfel de păcăleli, aceasta este foarte bine construită. Nu deţine greşeli gramaticale, iar scrisul nu este în format Caps Lock, asa cum se întâmplă la majoritatea atacurilor phising.

Singura diferenţă este în URL – în loc de facebook.com fiind scris faceboourk.com, aşadar recomandarea specialiştilor este să citiţi cu atenţie domeniul din browser înainte de a vă introduce orice informatie personală.

De asemenea, pentru a fi siguri de autenticitatea paginii Facebook apăsaţi pe lacătul din bara de adrese a browser-ului. (poziţia acestuia depinde de browser-ul pe care îl folosiţi).

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s