Stiri: Gadgetul anului 2013. Nu va fi nici smartphone, nici tableta


Gadgetul anului 2013. Nu va fi nici smartphone, nici tableta

Gadgetul anului 2013. Nu va fi nici smartphone, nici tableta

De la lansarea acestuia in 2012, produsul, pe care utilizatorii il numesc phableta, phonelet, tweener sau super smartphone, a atras tot mai multi utilizatori, schimband perceptia asupra a ceea ce inseamna telefon performant, scrie Business Insider.

Telefonul, mai apropiat la dimensiuni de o tableta, a atras atentia mai multor producatori din industria IT, o parte dintre acestia aratandu-si intentia de a-l fabrica.

“Ne asteptam ca 2013 sa fie anul Phabletei”, a spus Neil Mawston, director la Strategy Analytics.
Desi la aparitia sa, Samsung Galaxy Note, primul gadget de acest fel, produs de Samsung Electronics, a starnit comentarii ironice, producatorii se grabesc acum sa prinda din urma acest trend care pare a fi unul promitator. Printre acestia se numara si doua companii chineze de telecomunicatii, ZTE Corp si Huawei Technologies, care au anuntat deja lansarea unor phablete.
Astfel, produsul celor de la ZTE se va numi Grand S si va avea un ecran de 5 inci, in timp ce Huawei va scoate pe piata Ascend Mate, cu o dimensiune a ecranului de 6,1 inci, aproape cat tableta Kindle Fire de la Amazon.
Utilizatorii au realizat ca un smartphone cu un ecran de 5 inci nu reprezinta chiar o piatra de moara”, spune Joshua Flood, senior analist la ABI Research, din Marea Britanie.
Specialistii preconizeaza ca, pentru inceput, cele mai mari piete de desfacere pentru acest tip de produse vor fi cele din Japonia si Coreea de Sud, dar ca in scurt timp gadgetul are toate sansele sa devina popular si in alte tari.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s