Stiri: Unul dintre cei mai importanti oameni din IBM se retrage din functie dupa 36 de ani in companie


 

Vicepresedintele IBM Mike Daniels, seful diviziei de servicii, cea mai mare a grupului, se retrage din activitate dupa 36 de ani in companie, transmite Bloomberg.

 Daniels, in varsta de 58 de ani, va renunta la functie la 31 martie, atributiile sale urmand sa fie preluate de Erich Clementi, vicepresedinte pentru servicii tehnologice la nivel international, si Bridget van Kralingen, vicepresedinte pentru business services la nivel global, scrie Mediafax.

Divizia condusa de Daniels asigura circa 60% din veniturile IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial. El era vazut si ca un posibil candidat la postul de director executiv, inainte ca Ginni Rometty sa preia aceasta functie in urma cu un an.

Daniels s-a facut remarcat prim masurile de reducere a costurilor, care au dus la cresterea marjei de profit a IBM in ultimii ani. El aconcediat mii de angajati si a transferat unele operatiuni in regiuni cu costuri mai mici ale fortei de munca, precum India.

IBM are un plan pe cinci ani prin care vrea sa ajunga la un profit de 20 de dolari pe actiune pana in 2015, fata de 13,33 dolari pe actiune in 2011.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s