Fără comentarii: Este IMAGINEA ANULUI. Ce iese din ţigară


Este IMAGINEA ANULUI

Este IMAGINEA ANULUI

Autorităţile din Marea Britanie au început o nouă campanie de luptă împotriva fumatului. Pentru a-i convinge pe locuitorii din Regatul Unit să renunţe la acest viciu, oficialii au lansat un spot publicitar cu un impact puternic asupra privitorului.

Pe fundal se aude o vocea care aminteşte de impactul negativ pe care fumatul îl are asupra sănătăţii organismului. „Atunci când fumezi, chimicalele inhalate provoacă o serie de mutaţii în corpul tău, mutaţii responsabile de apariţia cancerului. La fiecare 15 ţigări pe care le fumezi organismul tău va suferi o mutaţie. Dacă ai putea să vezi efectele negative care se produc în organismul tău ai renunţa la acest viciu”, sună mesajul transmis dependenţilor de nicotină.

La finalul spotului publicitar fumătorii sunt îndemnaţi să ceară ajutorul unui specialist pentru a renunţa la acest viciu.

BBC scrie că această reclamă marchează opt ani de cât autorităţile din Marea Britanie au început lupta împotriva dependenţei de tutun. Ministerul Sănătăţii din Regatul Unit a investit aproape 3.3 milioane de euro în noua campanie împotriva fumatului. Videoclipul va fi difuzat timp de 9 luni pe posturile de televiziune, dar şi în mediul online.

BBC mai scrie, citând un studiu recent realizat de Departamentul de Sănătate din UK, că peste o treime dintre dependenţii de nicotină consideră că riscurile la care se expun din cauza acestui viciu sunt deseori exagerate.

 

 

„Dorim ca fumătorii să înţeleagă că fiecare pachet de ţigări fumat creşte riscul de cancer. Oamenii vor vedea un bărbat care fumează, iar mai apoi o tumoare canceroasă va creşte pe ţigară. Acest lucru este valabil în cazul organismului uman”, a declarat prof. Dame Sally Davis, care precizează că dependenţii de nicotină subestimează impactul negativ pe care fumatul îl are asupra organismului.

Această nouă campanie de luptă împotriva fumatului a fost iniţiată ca urmare a numărului tot mai ridicat de cazuri de cancer provocat de acest viciu.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s