Stiri: Noua regula pe internet care va schimba vietile a sute de milioane de oameni. „Este un abuz grav”


Noua regula pe internet care va schimba vietile a sute de milioane de oameni

Noua regula pe internet care va schimba vietile a sute de milioane de oameni

 

Guvernul uneia din cele mai mari natiuni din lume le va interzice cetatenilor sai sa utilizeze pseudonime sau porecle online, acestia fiind obligati sa se inregistreze pe orice cont de pe internet cu numele reale.
Potrivit Daily Mail, guvernul chinez a lansat acest ultim atac impotriva libertatii de exprimare sambata, iar noua regula este un efect al succesului pe care il are Weibo, un serviciu online similar cu Twitter utilizat in China. Prin intermediul acestuia, au fost expuse mai multe fapte de coruptie si abuzuri ale oficialilor guvernamentali.
Acest proiect legislativ controversat a fost aprobat dupa o sedinta de dezbatere care a durat cinci zile.
Inregistrarea cu numele reale ii va impiedica pe chinezi sa se planga de guvernul tarii si sa expuna public actele de abuz, coruptie sau imoralitate. Guvernul sustine, insa, ca aceasta noua regula este menita sa-i protejeze pe utilizatorii de internet de cei care vor sa puna mana pe datele lor personale si de abuzuri cum ar fi emailurile publicitare sau cele de tip junk.
“Vrem sa asiguram securitatea informatiilor de pe internet, sa protejam drepturile si interesele legitime ale cetatenilor, persoanelor juridice sau altor orgnizatii si sa protejam securitatea nationala si interesele publice”, conform agentiei de stat de presa Xinhua News Agency.
Insa utilizatorii Weibo au reactionat cu furie dupa anunt. “Aceasta este libertatea de expresie care ne-a fost promisa prin Constitutie? Acum se folosesc de Weibo pentru a detine controlul, pentru a tine evidenta a tot ce simtim si suferim, iar apoi sa ne dea pe mana autoritatilor”, a scris un utilizator de internet.
Noile restictii ar putea impiedica utilizatorii sa acceseze siteuri din Vest care sunt oricum interzise in China, cum ar fi Facebook, Twitter, Bloomberg sau New York Times.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s