Stiri: Cat vor primi cei opt scriitori chinezi care au dat Apple in judecata


Cat vor primi cei opt scriitori chinezi care au dat Apple in judecata

Cat vor primi cei opt scriitori chinezi care au dat Apple in judecata

 

Un tribunal din China a impus Apple sa plateasca daune de 1 milion de yuani (165.000 de dolari) catre opt scriitori chinezi si doua companii, dupa ce producatorul iPhone a distribuit fara licenta copii ale operelor acestora prin magazinul sau online.
Apple a incalcat drepturile autorilor intrucat a permis distribuirea prin App Store a unor aplicatii care includeau creatii ale acestora, a afirmat justitia chineza, potrivit New York Times.

Daunele sunt de cateva ori mai mici fata de 12 milioane de yuani (1,9 milioane de dolari) cat au cerut cei opt scriitori si companiile. Cazul a grupat opt plangeri depuse de acestia si editurile cu care aveau contracte.

Copierea fara licenta de carti, software si alte produse este foarte raspandita in China, in pofida angajamentelor guvernului de a reduce incalcarea legii.

Acordurile Apple cu dezvoltatorii de aplicatii impun acestora sa confirme ca au obtinut drepturile pentru materialele distribuite prin App Store.

In noiembrie, intr-un caz separat, un tribunal din China a cerut Apple sa plateasca 520.000 de yuani (84.000 de dolari) pentru Enciclopedia editurii China Publishing House. Apple a facut apel, potrivit agentiei Xinhua.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s