Stiri: Gangnam Style a depăşit UN MILIARD de vizualizări pe YouTube


Că Gangnam Style este piesa anului 2012 nu o poate contesta nimeni, fie că îi place, fie că nu. Vineri, de „Sfârşitul lumii”, melodia coreeanului Psy a atins borna de UN MILIARD de vizualizări pe YouTube. Şi asta doar pe canalul oficial.

gangnam_style

gangnam_style

În noiembrie, Gangnam Style a devenit cel mai vizualizat clip din istoria YouTube, depăşind piesa Baby a lui Justin Bieber. Vineri, însă, melodia rapper-ului coreean Psy a ajuns la un miliard de vizualizări, e drept, în urma unei insistente campanii pentru ca acest lucru să se întâmple fix pe 21 decembrie, când, potrivit unor interpretări ale calendarului mayaş, lumea ar fi trebuit să se sfârşească.

Melodia a făcut istorie în cele şase luni scurse de la lansare a ajuns şi chiar a depăşit cu câteva sute de mii miliardul de vizualizări.

Gangnam Style

Gangnam Style

 

Din iulie până în decembrie, Gangnam Style – care ironizează stilul de viaţă al persoanelor din cartierul Gangnam al capitalei Seul – a înregistrat succes după succes, urcând pe cea mai înaltă treaptă a topurilor muzicale în 34 de ţări. Şi dacă linia melodică nu este chiar una de top sau dacă versurile nu sunt înţelese de prea mulţi, ceea ce i-a adus celebritatea mondială lui Psy a fost coregrafia Gangnam Style, care i-a cucerit pe mulţi, de la oameni de rând până la artişti de talie, precum Madonna, Britney Spears sau MC Hammer, şi chiar politicieni de marcă, cum a fost cazul secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

În ultimele şase luni, Psy a câştigat aproape 185.000 de euro doar în urma vizualizărilor de pe YouTube şi alte peste 6 milioane din vânzarea CD-urilor, download şi concerte.

S-a spus chiar că rapper-ul şi-a cumpărat cu banii jos un apartament de aproape un milion de euro în luxosul Beverly Hills, din Los Angeles.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s